Sabtu, 16 November 2013

MANAGER YANG BERFANTASI

Bila secara realiti belum termampu nak jadi manager, merasa jadi manager dengan berfantasi pun okaylah kot.. heeheeeheee.. Ini bukan nak cerita jadi manager syarikat ke apa, ini cuma nak bercerita pasal game FANTASY MANAGER PREMIER LEAGUE.. Kononnya jadi manager team bola sepak.. Bosan punya pasal takde game hujung minggu, dah tu dok menghadap web fantasy ni konon-konon nak atur strategi, ditambah dengan tiada entri yang nak dibuat bulan ni, maka rajinkanlah diri buat entri pasal fantasy manager ni..

Benda ni sebenarnya aku pun baru join tahun ni, itu pun sebab member twitter aku, Aswad ajak main game ni..Kalau tak, memang langsung tak tahu.. Mula-mula rasa macam malas tapi bila dah join rasa best laaa jugak.. Kalau dulu, aku cuma fokus tengok game Liverpool je tapi bila join fantasy ni, sebolehnya semua game nak follow.. Yelaaa, nak tahu player kita main power ke tidak, lepas tu nak usha pemain yang mantop-mantop untuk next transfer katanya, bagi point kasi up next gameweek.. Kadang-kadang bila nak tunggu point update terasa macam tunggu nombor ekor naik plak.. heeee..

Kalau nak acah-acah merasa jadi manager macam Rajagobal yang power tu, bolehlah test main benda ni.. Game ni takdelah melalaikan sampai menghadap benda ni 24jam, sampai semua kerja bertangguh.. Kita cuma setting dalam masa tak sampai 10minit pun, cuma kena lebihkan masa berfikir secara kritis merangka strategi je.. Cehhh, ayat poyo je macam power sangat!!

Untuk team aku, biasa-biasa je pointnya.. Masih tak mantop.. Point tak pernah lebih daripada 70, acaner nak menang league yang offer hadiah.. huuuu

** hasil yang diperoleh sepanjang 11minggu perlawanan.. 
Point keseluruhan aku 614, orang lain dah ada yang dapat point sampai 750.. emmmm

Dan point aku untuk minggu ke11, sebelum International Break ialah point paling hampeh yang aku pernah dapat.. Tak cecah 40 pun, dah tu kena tolak point lagi sebab buat transfer lebih dari 1kali.. Ni semua salah Aguero dengan Lukaku, bagi harapan palsu!! Ingatkan lawan team bawahan dapat point tinggi tapi hancur lebur.. Nasib baik point Suarez tinggi, itupun masih rugi sebab tak jadikan dia captain..

** Inilah team hancur lebur aku.. Dah laaa kena tolak 4point..
Paling sakit hati Ivanovic laaa..


** Ranking untuk minggu ke11.. 
Bagai jatuh ditimpa konkrit.. Dah laaa nak naik punya payah, bila turun berdebuk-debuk.. Merah menyala jeee..

Rasanya itu saja nak cerita pasal benda ni..
Harap-harap minggu-minggu yang mendatang, yang masih berbaki 27minggu dapatlah merasa point yang tinggi, dan merasa dapat hadiah yang ditawarkan.. Majulah TEMPE untuk negara..

~SEKIAN~